Gazon

Droom jij van een mooi groen gazon? Begin hier! Ontdek hoe je stap voor stap een gazon aanlegt. Of je kiest voor gras inzaaien of het leggen van graszoden. Leer alles over gazon onderhoud: hoe je het best bemest, sproeit en maait voor een gezonde, groene grasmat. Zeg vaarwel tegen onkruid en plagen met onze effectieve bestrijdingstips. En om je gazon het hele jaar door in topconditie te houden, gebruik je onze handige gazon onderhoudskalender.

Gazon aanleggen

Aan de slag met het aanleggen van jouw gazon! Of je nu kiest voor zelf aanleggen of laten doen, hier vind je alle informatie. Leer hoe je succesvol een gazon inzaait of graszoden legt. Ontdek wat de kosten zijn en volg ons handige stappenplan voor een perfect resultaat. Zelfs op zandgrond? Geen probleem, met onze specifieke tips lukt het. Vraag je je af in welke maand je het beste kunt starten? Wij vertellen het je. Vergeet ook niet de grond goed te egaliseren voor een strak en egaal gazon. Met deze tips en tricks ligt jouw droomgazon er binnenkort prachtig bij.

Leer meer over gazon aanleggen

Wist je dat gazons zijn niet alleen mooi zijn maar ook bijdragen aan een gezonder milieu? Ze produceren zuurstof, vangen stofdeeltjes op, verminderen erosie en helpen bij de afkoeling van de omgeving. Een gazon van 50 vierkante meter produceert genoeg zuurstof voor een gezin van vier.

Gazon onderhouden

Houd je gazon in topvorm met onze onderhoudstips! Start met een duidelijk onderhoudsschema. Belucht je gazon voor een gezonde grasmat en strooi kalk voor de juiste pH-balans. Ontdek hoe en wanneer je moet verticuteren, egaliseren en bemesten voor een goede groei. Maak je gazon winterklaar om het koude seizoen te overleven.

Regelmatig maaien en sproeien is belangrijk voor een sterk en gezond gazon in je tuin. Moet je gras bijzaaien of zelfs vervangen? Wij wijzen je de weg. Vergeet ook de graskanten niet voor een strakke uitstraling. Mulchen is een slimme manier om je gras te voeden. Gebruik onze gazon onderhoudskalender voor de juiste zorg per maand. Volg deze stappen en jouw gazon blijft het hele jaar door prachtig groen.

Leer alles over je gazon goed onderhouden

Onkruid en plagen bestrijden

Heb je problemen met je gazon? Geen zorgen, hier vind je de oplossing! Leer hoe je onkruid en plagen effectief bestrijdt. Zeg vaarwel tegen mos, klaver en ongewenste paddenstoelen. Zie je gele of bruine plekken ontstaan in je gazon? Ontdek hoe je je gazon weer groen en gezond krijgt. We pakken ook specifieke uitdagingen aan zoals (kruipend) onkruid, wild gras, en mieren. Vind de beste manieren om paardenbloemen, hondsdraf, molshopen, engerlingen en emelten tegen te gaan. Teveel kalk op je gazon? Wij helpen je het evenwicht te herstellen.

Een gezond gazon is een klein ecosysteem op zichzelf in je tuin dat onderdak biedt aan diverse micro-organismen, insecten en soms zelfs kleine zoogdieren. Dit bevordert de biodiversiteit in je tuin.