Philodendron pink-princess Verzorgen

Ben jij op zoek naar een bijzondere en kleurrijke plant om je interieur op te fleuren? Maak kennis met de Philodendron pink-princess! Met zijn opvallende roze blad en luchtzuiverende eigenschappen is deze kamerplant een echte eyecatcher in elke ruimte. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de verzorging en het onderhoud van deze prachtige plant, zodat jij er lang van kunt genieten. Van de juiste standplaats en watergift tot het voorkomen van ziektes, wij geven je alle tips en tricks voor een gezonde en bloeiende pink-princess!

Philodendron pink-princess

Nederlandse naam:

De Philodendron pink-princess plant heeft opvallende roze bladeren en witte strepen. Hij is erg populair vanwege zijn unieke uiterlijk en het feit dat hij gemakkelijk te verzorgen is. Hij voegt een vleugje kleur en stijl toe aan je interieur!

 • Luchtzuiverend: Ja
 • Standplaats: Halfschaduw tot veel licht
 • Luchtvochtigheid: 50% - 60%
 • Ideale temperatuur: 18°C - 24°C
 • Water geven: Gemiddeld
 • Onderhoud: Moeilijk
 • Voeding: Om de maand
 • Bloeit: Nee
 • Giftig: Ja

Philodendron pink-princess Plant gekocht en nu?

Dus je hebt zojuist een mooie Philodendron Pink Princess plant gekocht? Geweldig! Maar voordat je helemaal weg bent van je nieuwe aanwinst, zijn er een paar belangrijke stappen die je moet nemen. In deze tekst zal ik je vertellen wat je moet doen als je een Philodendron Pink Princess plant hebt gekocht.

Inspecteer de plant op ongedierte

Als eerste is het van groot belang om de plant te inspecteren op mogelijke ongedierte. Controleer de bladeren en stengels zorgvuldig op tekenen van insecten, zoals mijten of bladluizen. Als je iets verdachts ziet, neem dan meteen actie en verwijder het ongedierte. Dit kan je doen door de aangetaste delen van de plant te verwijderen of door een insecticide te gebruiken. Hiermee bescherm je niet alleen je nieuwe plant, maar voorkom je ook dat eventuele plagen zich verspreiden naar andere planten in je omgeving.

Verpot de plant vanuit de kweekpot

Ten tweede is het belangrijk om de plant te verpotten vanuit de kweekpot. Hoewel de plant in een kweekpot is geleverd, biedt deze pot niet genoeg ruimte voor de wortels om te groeien. Kies daarom een grotere pot en vul deze met verse potgrond. Haal voorzichtig de plant uit de kweekpot en plaats deze in de nieuwe pot, zorg dat de wortels bedekt zijn met de nieuwe potgrond. Zorg dat je de plant niet te diep of te ondiep plaatst. Een goede regel is om de bovenkant van de wortels ongeveer 2-3 centimeter onder het oppervlak van de potgrond te houden. Dit zal de plant helpen om goed te groeien en gezond te blijven.

De plant water geven

Het belangrijkste bij de verzorging van kamerplanten is water geven. Philodendron Pink Princess planten hebben regelmatig water nodig om te goed te groeien. Controleer regelmatig of de bovenste centimeter van de potgrond droog aanvoelt voordat je weer water geeft. Gebruik lauw water en zorg dat het water gelijkmatig wordt verdeeld over de potgrond. Vergeet niet dat overdreven water geven kan leiden tot wortelrot, dus zorg dat de potgrond goed kan drogen tussen de gietbeurten door. Het is beter om iets minder water te geven dan te veel.

Zo, nu weet je wat je moet doen nadat je een Philodendron Pink Princess plant hebt gekocht. Door de plant te inspecteren, te verpotten en water te geven, geef je je nieuwe aanwinst de beste start mogelijk. Geniet van je mooie plant en veel succes met het verzorgen ervan!

Philodendron pink-princess verzorgen: 7 tips voor een goede groei

 1. Zorg voor voldoende licht: De Philodendron pink-princess houdt van helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen, maar vermijd direct zonlicht.
 2. Water geven op de juiste manier: Geef de plant gelijkmatig water en vermijd wateroverlast. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.
 3. Behoud de juiste luchtvochtigheid: Philodendron pink-princess gedijt goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Plaats een luchtbevochtiger in de buurt van de plant of spray regelmatig water op de bladeren om de luchtvochtigheid op peil te houden.
 4. Geef regelmatig voeding: Voed de plant om de 2-4 weken met een evenwichtige vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.
 5. Verpot indien nodig: Als de Philodendron pink-princess te groot wordt voor zijn huidige pot, verpot de plant dan naar een pot die één maat groter is. Gebruik een goed doorlatende potgrondmix en zorg dat de nieuwe pot drainagegaten heeft.
 6. Snoei dode en beschadigde bladeren: Verwijder regelmatig dode, gele of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik schone, scherpe snoeischaar om de bladeren net boven de stengel af te knippen.
 7. Houd de omgevingstemperatuur stabiel: Philodendron pink-princess houdt van warme temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht, omdat dit stress kan veroorzaken bij de plant.

Benodigdheden

Voor optimale verzorging van je kamerplant, heb je een aantal materialen nodig; bekijk de lijst hieronder.

Benodigdheden:
 1. Gieter
 2. Plantenspuit
 3. Potgrond
 4. uine plastic binnenpotten
 5. Hydrokorrels
 6. Snoeischaar
 7. Scherp mesje
 8. Plastic of oude kranten
Wil je het echt professioneel aanpakken
 1. Hygrometer
 2. Luchtbevochtiger
 3. Watermeter
 4. Waterdruppelaar

verzorgen, hoe doe je dat?

Ben je de trotse eigenaar van een Philodendron pink-princess plant? Dan is het belangrijk om te weten hoe je deze plant goed kunt verzorgen. In dit artikel gaan we uitgebreid in op alle aspecten van de verzorging, zodat jij jouw pink-princess plant optimaal kunt laten groeien en bloeien. Van het juiste licht en water geven tot de ideale temperatuur en bemesting, we bespreken alles wat je moet weten om deze prachtige plant gezond te houden. Dus lees snel verder en ontdek hoe je jouw Philodendron pink-princess plant kunt verzorgen!

Standplaats

Zet de Philodendron pink-princess op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om te voorkomen dat het blad verbrandt. Plaats de plant op een plek met kamertemperatuur en zorg voor regelmatig water geven.

Luchtvochtigheid

Voor een gezonde Philodendron pink-princess is een luchtvochtigheid tussen 40% en 60% ideaal. Je kunt dit bereiken door regelmatig te sproeien en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken.

Temperatuur

De beste temperatuur voor de Philodendron pink-princess plant in huis is ongeveer 20-25 graden Celsius. Bij deze temperatuur voelt de plant zich het meest comfortabel en kan hij goed gedijen.

Water geven

Je moet de Philodendron pink-princess water geven zodra de bovenste laag van de aarde droog aanvoelt. Dit betekent dat je de plant ongeveer één keer per week water moet geven, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waarin de plant zich bevindt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot en de plant kan doden. Controleer de bodemvochtigheid regelmatig door je vinger ongeveer een centimeter in de grond te stoppen.

Geef jij je planten vaak een beetje water dan drinken alleen de bovenste wortels van je plant water en krijgt je plant mogelijk niet genoeg voeding. Beter is om je planten minder vaak veel water te geven zodat alle wortels kunnen drinken.

Plantenvoeding

Je hoeft de Philodendron pink-princess niet veel plantenvoeding te geven, omdat hij van nature langzaam groeit. Geef hem in de lente en zomer elke twee weken eenmaal plantenvoeding en in de herfst en winter slechts eenmaal per maand. Gebruik een allround vloeibare plantenvoeding en voorkom overvoeding, omdat dit de wortels kan beschadigen. Zorg dat je de plantenvoeding mengt met water en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

Snoeien

Als je de Philodendron pink-princess wilt snoeien, doe je dat het beste in het voorjaar of de zomer. Het snoeien helpt om de plant compact en vol te houden. Knip met een schone en scherpe schaar de stengels af tot net boven een node (het punt waar een blad aan de stengel vastzit). Je kunt de stengels ook lichtjes laten insnoeien om de plant voller te maken. Zorg dat je niet teveel snoeit, want de plant heeft ook bladeren nodig om te overleven. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren.

Stekken

Wil je de Philodendron pink-princess stekken? Zorg dan dat je een gezonde plant hebt met minstens één blad en een knoop waaruit de wortels kunnen groeien. Verwijder alle bladeren behalve het bovenste blad en snijd de stengel schuin af vlak onder de knoop. Plaats de stek in water zodat de knoop ondergedompeld is. Verwissel het water om de paar dagen en geef de stek voldoende licht, maar niet in direct zonlicht. Na ongeveer zes weken zullen er wortels groeien en kan je de stek in een pot met potgrond planten.

Verpotten

Wil jij jouw Philodendron pink-princess verpotten? Kies dan een pot die zo’n 2-3 cm groter is dan de vorige en vul deze met verse potgrond. Haal de plant voorzichtig uit de oude pot en schud overtollige grond van de wortels af. Plaats de plant in de nieuwe pot en vul aan met potgrond. Zorg dat de plant op dezelfde hoogte staat als in de oude pot en druk voorzichtig aan. Geef vervolgens voldoende water en plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

Houd de bladeren van je plant schoon door ze af en toe voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Dit helpt om stof en vuil te verwijderen, waardoor de plant beter kan ademen.

Veelvoorkomende plantproblemen

Als je lang van je Philodendron pink-princess wil genieten, is het belangrijk om eventuele ziekten en plagen vroegtijdig aan te pakken. Let op symptomen zoals gele bladeren, bruine vlekken, en insecten en neem maatregelen zoals het verwijderen van beschadigde bladeren of het gebruik van insecticiden.

Een gezonde dosis preventie (zoals regelmatig sproeien en inspecteren van de plant) vermindert ook de kans op ziekten en plagen. Lees hieronder een aantal tips om je Philodendron pink-princess gezond en mooi te houden.

Mijn Philodendron pink-princess heeft bruine vlekken, hoe los ik dit op?

Heeft jouw Philodendron pink-princess bruine vlekken op de bladeren? Dit kan duiden op te veel direct zonlicht of over- of onderbewatering. Zet de plant op een plek met indirect licht en zorg dat de grond vochtig blijft. Geef de plant niet te veel water, maar ook niet te weinig. Let op: de Philodendron pink-princess is giftig, houd deze plant dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Mijn Philodendron pink-princess heeft gele bladeren, wat kan ik hieraan doen?

De gele bladeren bij de Philodendron pink-princess kunnen veroorzaakt worden door te veel of te weinig water, te veel zonlicht of een te lage luchtvochtigheid. Om dit op te lossen, zorg je dat de plant de juiste hoeveelheid water krijgt, beschermd is tegen direct zonlicht en genoeg vocht in de lucht heeft. Knip gele bladeren weg voor gezonde groei.

Bladeren van mijn Philodendron pink-princess vallen plotseling af, wat is er mis?

Je Philodendron pink-princess kan zijn bladeren verliezen door over- of onderbewatering, te weinig licht, onvoldoende luchtvochtigheid, te warme of koude temperaturen, of een ziekte of plaag. Controleer de watergift en zorg dat de grond niet te nat of te droog is. Kijk of de plant op de juiste plek staat en probeer de luchtvochtigheid te verhogen. Inspecteer de plant op tekenen van ziekte of plaag en behandel indien nodig.

ik zie beestjes op mijn Philodendron pink-princess. Wat moet ik doen?

Als je beestjes ziet op je Philodendron pink-princess, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Je kunt beginnen met de bladeren en stengels van de plant te controleren op insecten zoals luizen, mijten of spint. Als je beestjes ziet, kun je ze voorzichtig verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Als de plaag ernstiger is, kun je overwegen om een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel te gebruiken of advies in te winnen bij een tuincentrum. Vergeet niet om je plant regelmatig te controleren om herhaling te voorkomen. Succes!

mijn Philodendron pink-princess hangt slap. Wat kan ik hieraan doen?

Je Philodendron pink-princess hangt slap. Wat je kunt doen is de plant controleren op droogte door je vinger in de grond te steken. Als de grond droog is, geef je plant dan wat water. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te veel direct zonlicht. Verder kan het helpen om de bladeren af en toe te besproeien met water. Succes!

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de verzorging van de Philodendron pink-princess plant. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Hoe verzorg ik een Philodendron pink-princess plant in huis? Je kunt een Philodendron pink-princess plant verzorgen door hem voldoende water en licht te geven, regelmatig te bemesten en de bladeren schoon te maken.

Wat is de optimale standplaats voor een Philodendron pink-princess plant? De Philodendron pink-princess plant gedijt het beste op een lichte plek zonder direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de plant niet op een tochtige plek staat.

Hoe vaak moet ik een Philodendron pink-princess plant water geven? Het is belangrijk om de grond van de Philodendron pink-princess plant licht vochtig te houden. Geef water als de bovenste laag van de grond is opgedroogd.

Moet ik mijn Philodendron pink-princess plant regelmatig bemesten? Ja, het is aan te raden om je Philodendron pink-princess plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Dit helpt de plant gezond en sterk te blijven.

Hoe kan ik de bladeren van mijn Philodendron pink-princess plant schoonmaken? Om de bladeren van je Philodendron pink-princess plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.