Philodendron pink-princess

De Philodendron pink-princess is een prachtige kamerplant met unieke roze bladeren.

Maar hoe verzorg je deze plant eigenlijk?

Hoeveel water heeft hij nodig en welke standplaats is het beste?

In dit artikel geven we je praktische tips om deze bijzondere plant gezond en mooi te houden.

Leer hoe je de pink-princess kunt stekken en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

Of je nu een ervaren plantenliefhebber bent of net begint met je groene avontuur, dit artikel is voor jou!

Philodendron pink-princess eigenschappen

Latijnse naamPhilodendron pink-princess
Bekendste soorten

Brasil, Birkin, Black Cardinal, Heartleaf, Moonlight

Behoort tot de familieAraceae
Type plant Groene Kamerplant
Categorie Tropische kamerplant, Luchtzuiverende kamerplant
Geschikt voor Woonkamer, Kantoor,
Oorspronkelijk gebiedDe Philodendron pink-princess plant komt uit Zuid-Amerika, met name uit Colombia en Ecuador.
Maximale grootte Kleine kamerplant (30-60 cm)
BladgrootteJa
BloeitNee
LuchtzuiverendJa
StandplaatsHalfschaduw tot veel licht
OnderhoudMoeilijk
Water gevenGemiddeld
GiftigJa

Waar komt de Philodendron pink-princess vandaan?

De Philodendron pink-princess is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Amerika. Deze tropische en weelderige plant groeit daar in de regenwouden, waar het warm en vochtig is. De plant groeit het beste in grond die goed gedraineerd is en in een omgeving met hoge luchtvochtigheid. Omdat het een klimplant is, hebben ze vaak steun nodig om goed te kunnen groeien. De Philodendron pink-princess is een hybride plant die ontstaan is uit natuurlijke kruisingen tussen verschillende soorten Philodendrons. Hierdoor zijn er allerlei verschillende kleurvarianten ontstaan, waaronder de roze-blauwgroene kleur van de pink-princess. Deze kleurvariant is erg populair vanwege de unieke kleurschakeringen en de mooie vorm van de bladeren.

Philodendron pink-princess soorten

Er zijn verschillende soorten Philodendron pink-princess beschikbaar, die allemaal hun eigen unieke kenmerken hebben. Hier zijn de 6 populairste soorten van dit moment:

 • Pink Princess Emerald: Deze variant heeft prachtige bladeren met een felroze kleur en zilverkleurige strepen. De bladeren hebben een opvallend hartvormig patroon.
 • Pink Princess Blush: Deze soort heeft donkerroze bladeren met contrasterende lichtroze strepen. De bladeren hebben een glanzende textuur en voegen een vleugje kleur toe aan elke ruimte.
 • Pink Princess Jewel: De bladeren van deze variant bevatten een mix van zachte roze tinten en levendige felroze kleuren. De bladeren hebben een elegante uitstraling en kunnen een echte blikvanger zijn.
 • Pink Princess Royal: Deze soort heeft bladeren die variëren van donkerroze tot bijna paars. De bladeren zijn groot en hebben een glanzende afwerking, waardoor ze een koninklijke uitstraling krijgen.
 • Pink Princess Pearl: Deze variant heeft witte vlekken op de felroze bladeren, waardoor een schitterend parelachtig effect ontstaat. De bladeren hebben een zijdezachte textuur en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.
 • Pink Princess Rose: Deze soort heeft felroze bladeren met donkerroze vlekken en strepen. De bladeren hebben een gedetailleerd patroon en voegen een speels element toe aan je interieur.

Met deze diverse selectie van Philodendron pink-princess soorten kun je je collectie uitbreiden en genieten van de schoonheid van deze prachtige planten. Wat is jouw favoriete soort?

Wist je dat de Philodendron pink-princess een zeldzame kamerplant is, die door zijn felroze bladeren erg populair is?

Philodendron pink-princess kopen, waar let je op?

Als je een Philodendron pink-princess wilt kopen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

 1. Check of de bladeren er gezond en stevig uitzien. Zorg dat er geen gele plekken of bruine randen zijn.
 2. Kijk naar de grootte van de plant, pas deze aan op de ruimte die je beschikbaar hebt.
 3. Controleer of de wortels niet uit de pot groeien en of de grond vochtig is en licht zuur ruikt.
 4. Check of de luchtvochtigheid in de winkel ongeveer 60-80% is, deze planten houden van een vochtige omgeving.
 5. Vraag de verkoper of de Philodendron pink-princess giftig kan zijn voor huisdieren of kinderen.
 6. Zoek online naar informatie over de verzorging en zorg dat je deze plant op de juiste manier verzorgt, bijvoorbeeld door hem op een lichte plek zonder direct zonlicht te plaatsen en regelmatig water te geven.

Mocht je besluiten de plant te kopen, neem hem dan voorzichtig mee naar huis en zorg voor een geschikte plek om hem neer te zetten. Succes met je nieuwe plant!

Is de Philodendron pink-princess giftig?

Wil jij graag een Philodendron pink-princess in huis halen, maar vraag je je af of deze plant giftig is? Lees hieronder alles wat je moet weten over de giftigheid van de Philodendron pink-princess.

Is de Philodendron pink-princess giftig voor mensen?

De Philodendron pink-princess is giftig voor mensen. De plant bevat calciumoxalaat-kristallen die bij aanraking of inname irritaties kunnen veroorzaken aan de huid, mond, lippen en keel. De symptomen kunnen variëren van een brandend gevoel tot zwellingen en pijn. Het is dus belangrijk om te vermijden dat je de plant aanraakt of in je mond stopt. Bij twijfel over de giftigheid van een plant kun je het altijd navragen bij een expert of een gifcentrum.

Is de Philodendron pink-princess giftig voor katten en honden?

De Philodendron pink-princess is giftig voor honden en katten. Wanneer zij de plant per ongeluk opeten, kan dit leiden tot maag- en darmproblemen, braken en diarree. Het kan zelfs leiden tot een vertraagde hartslag en ernstige ademhalingsproblemen. Hou deze plant dus uit de buurt van je huisdieren en zorg dat ze er niet bij kunnen. Als je merkt dat je dier per ongeluk de plant heeft opgegeten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts.

Is de Philodendron pink-princess luchtzuiverend?

Ja, deze plant is een goede luchtzuiveraar en kan helpen om de kwaliteit van de lucht in je huis te verbeteren. De Philodendron pink-princess staat bekend om zijn vermogen om schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en koolmonoxide uit de lucht te filteren. Om optimaal te profiteren van de luchtzuiverende eigenschappen van deze plant, zorg je dat je er een paar in je huis plaatst op plekken waar je veel tijd doorbrengt, zoals je woonkamer, slaapkamer of kantoor. Vergeet ook niet om je plant af en toe te verzorgen door hem water te geven, te verpotten en te snoeien, zodat hij gezond blijft en goed zijn werk kan doen.


Philodendron pink-princess verzorgen, hoe doe je dat?

Wil je een prachtige Philodendron pink-princess in huis hebben? Het is belangrijk dat je deze tropische plant goed verzorgt, zodat hij gezond blijft en mooie roze bladeren behoudt. Wist je dat deze plant giftig kan zijn voor huisdieren en kinderen? Hieronder vind je praktische tips en stapsgewijze instructies voor het verzorgen van jouw Philodendron pink-princess. Let op, we hebben het hier wellicht over dé Instagram plant van het moment, maar het is belangrijk om te onthouden dat verzorging altijd voorop staat!

Wil je meer weten over hoe je Philodendron pink-princess het best kunt verzorgen? Bekijk onze Philodendron pink-princess Verzorging pagina.

Water geven

Je moet de Philodendron pink-princess water geven zodra de bovenste laag van de aarde droog aanvoelt. Dit betekent dat je de plant ongeveer één keer per week water moet geven, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waarin de plant zich bevindt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot en de plant kan doden. Controleer de bodemvochtigheid regelmatig door je vinger ongeveer een centimeter in de grond te stoppen.

Standplaats

Zet de Philodendron pink-princess op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om te voorkomen dat het blad verbrandt. Plaats de plant op een plek met kamertemperatuur en zorg voor regelmatig water geven.

Luchtvochtigheid

Voor een gezonde Philodendron pink-princess is een luchtvochtigheid tussen 40% en 60% ideaal. Je kunt dit bereiken door regelmatig te sproeien en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken.

Plantenvoeding

Je hoeft de Philodendron pink-princess niet veel plantenvoeding te geven, omdat hij van nature langzaam groeit. Geef hem in de lente en zomer elke twee weken eenmaal plantenvoeding en in de herfst en winter slechts eenmaal per maand. Gebruik een allround vloeibare plantenvoeding en voorkom overvoeding, omdat dit de wortels kan beschadigen. Zorg ervoor dat je de plantenvoeding mengt met water en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

Stekken

Wil je de Philodendron pink-princess stekken? Zorg dan dat je een gezonde plant hebt met minstens één blad en een knoop waaruit de wortels kunnen groeien. Verwijder alle bladeren behalve het bovenste blad en snijd de stengel schuin af vlak onder de knoop. Plaats de stek in water zodat de knoop ondergedompeld is. Verwissel het water om de paar dagen en geef de stek voldoende licht, maar niet in direct zonlicht. Na ongeveer zes weken zullen er wortels groeien en kan je de stek in een pot met potgrond planten.

Snoeien

Als je de Philodendron pink-princess wilt snoeien, doe je dat het beste in het voorjaar of de zomer. Het snoeien helpt om de plant compact en vol te houden. Knip met een schone en scherpe schaar de stengels af tot net boven een node (het punt waar een blad aan de stengel vastzit). Je kunt de stengels ook lichtjes laten insnoeien om de plant voller te maken. Zorg dat je niet teveel snoeit, want de plant heeft ook bladeren nodig om te overleven. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren.

Verpotten

Wil jij jouw Philodendron pink-princess verpotten? Kies dan een pot die zo’n 2-3 cm groter is dan de vorige en vul deze met verse potgrond. Haal de plant voorzichtig uit de oude pot en schud overtollige grond van de wortels af. Plaats de plant in de nieuwe pot en vul aan met potgrond. Zorg dat de plant op dezelfde hoogte staat als in de oude pot en druk voorzichtig aan. Geef vervolgens voldoende water en plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.


Philodendron pink-princess onderhoud: plantproblemen opsporen en verhelpen

Als je lang van je Philodendron pink-princess wil genieten, is het belangrijk om eventuele ziekten en plagen vroegtijdig aan te pakken. Let op symptomen zoals gele bladeren, bruine vlekken, en insecten en neem maatregelen zoals het verwijderen van beschadigde bladeren of het gebruik van insecticiden.

Een gezonde dosis preventie (zoals regelmatig sproeien en inspecteren van de plant) vermindert ook de kans op ziekten en plagen. Lees hieronder een aantal tips om je Philodendron pink-princess gezond en mooi te houden.

Wat zijn de meestvoorkomende ziektes van de Philodendron pink-princess ?

De Philodendron pink-princess kan last hebben van verschillende ziekten en plagen, waaronder:

 1. Spintmijten: kleine insecten die webben en fijne draden produceren op de plant. Bestrijd ze door de plant te besproeien met water en zeep, en door de luchtvochtigheid te verhogen.
 2. Bladluizen: kleine insecten die zich voeden met de sap van de plant. Verwijder ze met een zachte doek en zeepwater.
 3. Schimmels: deze kunnen optreden als de plant te nat wordt gehouden. Zorg voor goede luchtcirculatie en voorkom dat water op de bladeren blijft staan.
 4. Bruine vlekken en bruine randen op de bladeren: dit kan het gevolg zijn van te veel zonlicht, te weinig water of te veel voeding. Zorg voor de juiste hoeveelheid zonlicht, water en voeding.
 5. Slap hangende bladeren: dit kan duiden op te weinig water. Geef de plant meer water.

Zorg dat je preventief te werk gaat en inspecteer de plant regelmatig op symptomen. Zo kun je eventuele ziekten en plagen snel opsporen en bestrijden.

Mijn Philodendron pink-princess heeft bruine vlekken, hoe los ik dit op?

Heeft jouw Philodendron pink-princess bruine vlekken op de bladeren? Dit kan duiden op te veel direct zonlicht of over- of onderbewatering. Zet de plant op een plek met indirect licht en zorg dat de grond vochtig blijft. Geef de plant niet te veel water, maar ook niet te weinig. Let op: de Philodendron pink-princess is giftig, houd deze plant dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Mijn Philodendron pink-princess heeft gele bladeren, wat kan ik hieraan doen?

De gele bladeren bij de Philodendron pink-princess kunnen veroorzaakt worden door te veel of te weinig water, te veel zonlicht of een te lage luchtvochtigheid. Om dit op te lossen, zorg je ervoor dat de plant de juiste hoeveelheid water krijgt, beschermd is tegen direct zonlicht en genoeg vocht in de lucht heeft. Knip gele bladeren weg voor gezonde groei.

Bladeren van mijn Philodendron pink-princess vallen plotseling af, wat is er mis?

Je Philodendron pink-princess kan zijn bladeren verliezen door over- of onderbewatering, te weinig licht, onvoldoende luchtvochtigheid, te warme of koude temperaturen, of een ziekte of plaag. Controleer de watergift en zorg dat de grond niet te nat of te droog is. Kijk of de plant op de juiste plek staat en probeer de luchtvochtigheid te verhogen. Inspecteer de plant op tekenen van ziekte of plaag en behandel indien nodig.

Een andere interessant feitje is dat de Philodendron pink-princess van nature giftig is, dus hou hem buiten bereik van kinderen en huisdieren.


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de Philodendron pink-princess plant. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Hoe verzorg ik mijn Philodendron pink-princess?

Zet de Philodendron pink-princess op een lichte plek zonder direct zonlicht en geef regelmatig water. Vermijd tocht en vochtige voeten.

Wat zijn de ideale groeiomstandigheden voor deze plant?

De ideale groeiomstandigheden voor deze plant zijn: vochtige maar goed gedraineerde grond, voldoende zonlicht en regelmatige bemesting.

Waar kan ik een Philodendron pink-princess kopen?

Je kunt een Philodendron pink-princess kopen bij gespecialiseerde plantenwinkels, online plantenwinkels of via plantenverzamelaars op sociale media.

Is de Philodendron pink-princess giftig?

Philodendron pink-princess is giftig voor mens en dier. Vermijd contact met de plant en zorg dat kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Hoe kan ik mijn Philodendron pink-princess stekken?

Je kunt je Philodendron pink-princess stekken door een gezonde stengel van minstens 10 centimeter af te knippen, de onderste bladeren te verwijderen en de stek in water of vochtige potgrond te plaatsen. Zorg voor een lichte, warme plek en houd de grond vochtig. Na enkele weken zal er wortelgroei te zien zijn en kan de stek overgeplant worden naar een grotere pot met potgrond.

Plaats een reactie