Philodendron pink-princess

Nederlandse naam:

De Philodendron Pink-Princess, met haar opvallende roze vlekken op donkergroene bladeren, is een echte schoonheid. Deze zeldzame plant komt uit de regenwouden van Zuid-Amerika en houdt van een warme omgeving met indirect zonlicht. Geef haar regelmatig water, maar pas op voor te veel. Met haar unieke kleurencombinatie zorgt de Pink-Princess voor een stijlvolle, speelse sfeer in je interieur. Ze vraagt een beetje zorg, maar het resultaat is een prachtige, levendige toevoeging aan je huis.

Plantnaam: Philodendron pink-princess

Nederlandse naam:

 • Standplaats: Halfschaduw tot veel licht
 • Water: Gemiddeld
 • Onderhoud: Moeilijk
 • Bloeit: Nee
 • Luchtzuiverend: Ja
 • Giftig: Ja

Philodendron pink-princess oorsprong

De Philodendron Pink Princess heeft een fascinerende oorsprong. Deze tropische plant vindt zijn wortels in de regenwouden van Zuid-Amerika, waar hij onder het dichte bladerdak groeit. De natuurlijke omgeving biedt vochtige lucht, indirect zonlicht en rijke bodems – ideale omstandigheden voor de onderscheidende roze bladeren.

Het is interessant te noteren dat deze specifieke variëteit aanvankelijk niet roze was. De unieke kleur is het resultaat van een genetische mutatie, die ervoor zorgt dat sommige delen van het blad chlorofyl missen. Dit gebrek aan chlorofyl maakt ruimte voor de levendige roze tint.

Door selectieve kweek hebben telers deze felbegeerde kleur kunnen versterken en vasthouden. Ondanks hun inspanningen blijft de plant maar grillig met zijn kleurverdeling – geen twee Philodendron Pink Princess-planten zijn precies hetzelfde!

Inmiddels wordt de Philodendron Pink Princess wereldwijd gekweekt en bewonderd door plantenliefhebbers. Zijn exotische uiterlijk en zeldzame kleuring maken hem tot een gewilde toevoeging aan elke plantencollectie.

Dus, ga op avontuur met je eigen Philodendron Pink Princess! Verdiep je in haar boeiende geschiedenis terwijl je zorgzaam haar mooie roze bladeren koestert.

Philodendron pink-princess eigenschappen

De Philodendron Pink Princess bezit bijzondere eigenschappen die haar onderscheiden in de plantenwereld. Ze is meer dan alleen een mooi gezicht, ze heeft unieke kenmerken die haar zowel uitdagend als bevredigend maken om te verzorgen.

 1. Unieke kleuring: De Philodendron Pink Princess staat bekend om haar opvallende roze bladeren. Deze kleur ontstaat door een genetische mutatie die chlorofyl mist, wat resulteert in het prachtige roze pigment.
 2. Grootte en groei: Jonge planten beginnen klein, maar kunnen uitgroeien tot weelderige kamerplanten van 60 centimeter of hoger met de juiste verzorging.
 3. Lichtbehoefte: Deze plant houdt van helder, indirect licht. Te veel direct zonlicht kan het gevoelige blad verbranden, terwijl te weinig licht leidt tot minder levendige kleuren.
 4. Waterbehoeften: Zoals de meeste tropische planten houdt de Philodendron Pink Princess van vochtige grond, maar niet van ‘natte voeten’. Overbewatering kan wortelrot veroorzaken – een vaak fatale aandoening voor deze soort.
 5. Temperatuur- en Vochtigheidsvoorwaarden: Ze geeft de voorkeur aan warme temperaturen tussen 16-29 graden Celsius en hoge vochtigheidsniveaus vergelijkbaar met haar oorspronkelijke regenwoudhabitat.
 6. Voeding: Tijdens het groeiseizoen, dat meestal van lente tot herfst loopt, geniet de Philodendron Pink Princess van een regelmatige voeding met een kamerplantenmeststof.

Het verzorgen van je Philodendron Pink Princess vereist aandacht en zorg, maar als je haar behoeften begrijpt en tegemoetkomt, wordt je beloond met een prachtige plant die je leefruimte verfraait.

Wist je dat?

De ‘Pink Princess’ haar naam eer aandoet met haar opvallende roze variëgaties? Elk blad is een kunstwerk op zich, met unieke patronen van donkergroen vermengd met levendig roze. Deze variëgatie maakt elke ‘Pink Princess’ tot een unieke schoonheid in je plantencollectie.

Philodendron pink-princess soorten

Na de bespreking van de unieke eigenschappen en verzorgingseisen van de Philodendron Pink Princess, duiken we nu dieper in allerlei soorten binnen deze plantengroep. Hoewel ze allemaal onder hetzelfde geslacht vallen, zijn er aanzienlijke verschillen tussen hen.

 1. Philodendron Erubescens: Deze variant staat bekend om zijn donkere bladeren met een roze tint. Met de juiste zorg kan hij groeien tot een grote kamerplant.
 2. Philodendron ‘Bloody Mary’: Deze heeft diep bordeauxrode stelen en bladeren, bijna zwart in sommige lichtomstandigheden.
 3. Philodendron ‘Royal Queen’: Dit is een andere variant met donkergroene, bijna zwarte bladeren en felroze stelen.

Vergeet niet dat hoe meer je leert over elke plantensoort, des te beter kun je voor ze zorgen. Elke variëteit heeft specifieke behoeften qua licht, water en voedingsstoffen.

Maar, ongeacht hun allerlei uiterlijk hebben alle Philodendron pink-princess soorten gemeenschappelijke kenmerken: ze houden allemaal van indirect licht en vereisen regelmatig water geven zonder te overdrijven.

Bij het kiezen van jouw Philodendron-soort moet je rekening houden met jouw woonomstandigheden – lichte omstandigheden in huis kunnen bepalen welke soort het beste zal gedijen.

Wees niet bang om allerlei soorten uit te proberen. Door experimenteren vind je de plant die perfect bij jou past, en leer je meer over deze fascinerende groep van kamerplanten. Het hebben van allerlei Philodendron-soorten kan zeker variëteit en kleur toevoegen aan jouw huisdecoratie.

Het verzorgen van exotische plantensoorten zoals de Philodendron Pink Princess kan een lonende hobby zijn. Het biedt niet alleen esthetisch genoegen, maar ook een gevoel van voldoening als je ze ziet groeien en bloeien in reactie op jouw zorgvuldige aandacht.

Philodendron pink-princess kopen

Het kopen van een Philodendron Pink Princess kan een uitdaging zijn, gezien de populariteit en zeldzaamheid van deze plant. Volg onderstaande tips om succesvol je eigen Philodendron Pink Princess te bemachtigen.

1. Zoek naar betrouwbare leveranciers: Betrouwbare plantenleveranciers garanderen vaak de kwaliteit van hun producten. Ze bieden ook klantenservice voor eventuele problemen na aankoop.

2. Ga voor jonge planten: Jonge Philodendrons hebben doorgaans meer kans om te overleven en zich aan te passen aan nieuwe omgevingen dan oudere, volwassen planten.

3. Controleer op ziekten en plagen: Bij het kopen, inspecteer altijd de bladeren en stelen op tekenen van schade of ziekte. Vermijd plantjes met gele bladeren, vlekken of ongewone markeringen.

4. Let op prijzen: De prijs van een Philodendron Pink Princess kan behoorlijk variëren afhankelijk van allerlei factoren zoals grootte, leeftijd en algemene gezondheidstoestand van de plant.

Tot slot, houd er rekening mee dat het groeien van een Philodendron Pink Princess tijd kost – maar met geduld en juiste verzorging wordt je beloond met een prachtige exotische plant die elke woonruimte verfraait.

Is de Philodendron pink-princess giftig?

Is de Philodendron pink-princess giftig voor katten en honden?

Ja, de Philodendron Pink Princess kan schadelijk zijn voor zowel katten als honden. De plant bevat een stof genaamd calciumoxalaat die irritatie van het maag-darmkanaal kan veroorzaken bij inname. Symptomen zoals kwijlen, braken, moeite met slikken en zwelling van de mond kunnen optreden na het kauwen of eten van delen van deze plant.

Houd je huisdieren dus weg bij je Philodendron Pink Princess. Als je vermoedt dat je kat of hond delen van de plant heeft gegeten, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

Is de Philodendron pink-princess giftig voor baby’s?

Ook voor baby’s is deze plant potentieel gevaarlijk. Kinderen die kleine stukjes blad inslikken kunnen last krijgen van buikpijn, speekselvloed en soms zelfs braken. Zorg ervoor dat je deze prachtige, maar giftige plant buiten bereik van kinderen plaatst.

Dus hoewel de Philodendron Pink Princess een aantrekkelijke toevoeging aan jouw woonruimte kan zijn, vraagt het ook om bewustzijn over mogelijke risico’s verbonden aan zijn toxiciteit vooral als er huisdieren of jonge kinderen in huis zijn.

Is de Philodendron pink-princess luchtzuiverend?

Ja, de Philodendron Pink Princess is inderdaad luchtzuiverend. Deze plant heeft een natuurlijk vermogen om bepaalde soorten schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en filteren, zoals benzeen en formaldehyde. Dit proces draagt bij aan een gezondere binnenomgeving.

Volgens NASA’s Clean Air Study staan Philodendrons op de lijst van efficiënte luchtreinigers. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nuttig voor het verbeteren van de kwaliteit van je binnenlucht. Het vermogen van deze plant om giftige chemicaliën te absorberen maakt hem ideaal voor gebruik in ruimtes waar deze chemicaliën vaak voorkomen, zoals keukens of garages.

Maar let op: hoewel ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht, zijn Philodendrons geen vervanging voor goede ventilatie of moderne luchtfiltersystemen. Ze moeten worden gezien als een aanvullende hulpbron voor het behoud van schone lucht.

Hoewel sommigen beweren dat alle kamerplanten dezelfde eigenschappen hebben, varieert hun capaciteit om schadelijke stoffen te verwijderen aanzienlijk tussen allerlei soorten. Ook moet je er rekening mee houden dat ondanks hun reinigende werking, Philodendrons giftige plantensoort zijn door calciumoxalaat die irritatie kan veroorzaken bij inslikken of contact met sap.

Dus ja, je prachtige roze-gebladerde vriend helpt niet alleen met het opvrolijken van je ruimte, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving. Zorg er maar voor dat je de plant buiten bereik houdt van kinderen en huisdieren om ongelukken te voorkomen.

Bloeit de Philodendron pink-princess?

Ja, de Philodendron Pink Princess bloeit, maar het komt minder vaak voor dan bij andere soorten Philodendrons. Deze plant focust haar energie voornamelijk op het produceren van haar prachtige roze bladeren. Bloemen zijn een secundaire prioriteit en verschijnen niet altijd.

Bloei vindt doorgaans plaats in volwassen, gezonde planten die geschikte groeiomstandigheden ervaren. Deze omvatten voldoende licht, water, voedingsstoffen en een stabiele temperatuur tussen 16-24 graden Celsius. Ondanks dat deze factoren aanwezig zijn, kan bloei nog steeds onvoorspelbaar zijn.

De bloem van de Philodendron Pink Princess lijkt op die van andere aroid-soorten – een wit of crèmekleurig spadix omgeven door een groene schutblad of ‘spathe’. Het is maar zeldzaam genoeg dat zelfs ervaren kwekers zich verrast kunnen voelen als hun plant plotseling begint te bloeien!

Wist je dat?

Deze bijzondere Philodendron niet alleen mooi, maar ook best zeldzaam is? Vanwege haar unieke kleuring en populariteit kan ze vrij prijzig zijn. Echter, voor liefhebbers van unieke planten is de ‘Pink Princess’ een ware schat die zowel een visuele impact als een vleugje exclusiviteit aan je interieur toevoegt.

Philodendron pink-princess verzorgen

Na het voordelig kopen van een gezonde Philodendron Pink Princess, komt de belangrijke taak van het zorgvuldig verzorgen ervan. Een goed begrip van haar specifieke behoeften helpt je haar unieke schoonheid te behouden.

1. Ideale lichtomstandigheden

Zet je Philodendron Pink Princess op een plek met veel indirect licht. Vermijd direct zonlicht, dat kan namelijk de delicate roze bladeren verbranden.

2. Water geven

Geef je plant regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten door drogen om wortelrot te voorkomen. Voelt de bovenste centimeter van de grond droog aan? Dan is het tijd om water te geven.

3. Temperatuur en luchtvochtigheid

De Philodendron Pink Princess houdt van warmte en hoge luchtvochtigheid die vergelijkbaar is met haar tropische thuisbasis. Houd binnen temperaturen tussen 16°C tot 24°C aan en verhoog indien nodig de luchtvochtigheid met een kamerbevochtiger of plaats haar in een badkamer.

4. Potgrond en bemesting

Gebruik een rijke, goed doorlatende potgrond voor deze plantensoort, bijvoorbeeld aroid mix of orchideeënmix gemengd met perliet voor extra drainage. Bemest elke twee weken tijdens het groeiseizoen (lente tot herfst) met een uitgebalanceerde vloeibare meststof om groei en kleur te bevorderen.

5. Snoeien

Het goed onderhouden van je plant omvat ook het regelmatig snoeien van de bladeren. Verwijder gele of beschadigde bladeren om energie vrij te maken voor nieuwe groei. Let op: Draag altijd handschoenen bij het snoeien, aangezien de Philodendron Pink Princess huidirritatie kan veroorzaken door haar sap.

Lees meer over je Philodendron pink-princess verzorgen

Philodendron pink-princess problemen

Het is normaal dat je tegen wat problemen aanloopt bij het verzorgen van de Philodendron Pink Princess. Maar maak je geen zorgen, hier zijn een paar veelvoorkomende problemen die je kunt tegenkomen en hoe je ze kunt oplossen.

Geelverkleuring van bladeren

Ervaar je geelverkleuring van de bladeren? Dit kan duiden op te veel water. Beperk het watergeven tot de bovenste 2-3 cm grond droog is. Zo voorkom je wortelrot.

Bruine bladranden

Zie je bruine randjes aan de bladeren? Dit kan een teken zijn van lage luchtvochtigheid. Probeer een luchtbevochtiger of plaats de pot op een schotel met kiezels en water om de luchtvochtigheid te verhogen.

Groei vertraging

Is er weinig nieuwe groei? Controleer eerst of de plant genoeg indirect zonlicht krijgt. Dan zou het kunnen dat jouw Pink Princess bemesting nodig heeft. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof eens per maand tijdens het groeiseizoen.

Verlies van roze kleur

Merk je dat je plant haar roze kleur verliest? Ze heeft mogelijk meer helder, indirect licht nodig om die mooie roze tint te behouden.

Als laatste punt, vergeet niet om regelmatig naar plagen zoals spintmijten, trips en wolluis te kijken. Controleer beide zijden van elk blad nauwkeurig – als je kleine beestjes of webben ziet, is het tijd om te behandelen met een insectendodende zeep of neemolie.

Het oplossen van deze problemen vergt wat tijd en geduld. Maar blijf volharden! Met de juiste zorg kan jouw Philodendron Pink Princess weer floreren.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de Philodendron-pink-princess. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen we of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Wat is een Philodendron Pink Princess?

Een Philodendron Pink Princess is een zeldzame, exotische kamerplant met unieke roze bladeren. Deze kleuring komt door een genetische mutatie.

Hoe verzorg je een Philodendron Pink Princess?

Het verzorgen van een Philodendron Pink Princess vereist frequent water geven, veel indirect licht, warmte en hoge luchtvochtigheid. Laat de grond drogen tussen waterbeurten om wortelrot te voorkomen.

Is de Philodendron Pink Princess giftig?

Ja, de Philodendron Pink Princess is giftig voor katten, honden en jonge kinderen. Bij inname kan het kwijlen, braken en zwelling van de mond veroorzaken.

Wat zijn veelvoorkomende problemen bij het verzorgen van de Philodendron Pink Princess?

Veelvoorkomende problemen zijn het geel worden van bladeren, bruine bladranden, vertraagde groei en verkleuring. Pas watergift, luchtvochtigheid en lichtniveau aan om deze problemen te verhelpen.

Wat is het voordeel van een Philodendron Pink Princess?

Ondanks de zorg die nodig is, de Philodendron Pink Princess is een luchtzuiverende plant en kan giftige stoffen uit de omgeving filteren.


Plaats een reactie