Monstera obliqua

#ERROR!

Monstera obliqua eigenschappen

Monstera obliqua eigenschappen
Latijnse naamMonstera obliqua
Bekendste soorten

Deliciosa, Adansonii, Dubia, Karstenianum, Borsigiana

Behoort tot de familieAraceae
Type plant Bloeiende kamerplant
Categorie Tropische kamerplant, Hangplant, Luchtzuiverende kamerplant
Geschikt voor Woonkamer, Kantoor,
Oorspronkelijk gebiedDe Monstera obliqua plant komt uit Zuid- en Midden-Amerikaanse landen zoals Colombia, Panama en Mexico.
Maximale grootte Kleine kamerplant (30-60 cm)
BladgrootteJa
BloeitJa
BloeiperiodeDe Monstera obliqua bloeit zelden binnenshuis en de bloeiperiode is moeilijk te voorspellen.
LuchtzuiverendJa
StandplaatsHalfschaduw tot veel licht
OnderhoudMoeilijk
Water gevenVeel
GiftigNee

Waar komt de Monstera obliqua vandaan?

De Monstera obliqua komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en groeit daar in de tropische regenwouden. Deze plantensoort wordt ook wel de Zwaluwstaartplant genoemd vanwege de vorm van de bladeren. De Monstera obliqua is een klimmende plant en kan in het wild groeien tot een hoogte van wel 20 meter. De plant is in veel landen in Zuid-Amerika te vinden, zoals in Mexico, Panama en Colombia. Het is een populaire plant onder plantenliefhebbers vanwege de unieke bladvorm en het feit dat het een relatief makkelijk te verzorgen plant is. De Monstera obliqua is een van de kleinere soorten binnen de Monstera familie en heeft een lichtgroene kleur.

Monstera obliqua soorten

Er zijn veel verschillende soorten Monstera obliqua verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en eigenschappen.

 • Monstera obliqua ‘Small Form’: Deze variĆ«teit heeft kleinere bladeren en is daardoor perfect voor kleinere ruimtes.
 • Monstera obliqua ‘Variegata’: Met zijn opvallende witte en groene bladeren is deze variant een echte eyecatcher.
 • Monstera obliqua ‘Swiss Cheese’: Deze populaire variant staat bekend om zijn grote, gatenkaasachtige bladeren.
 • Monstera obliqua ‘Mexican Form’: Deze soort heeft een uniek gevormd blad dat lijkt op een Mexicaanse sombrero.
 • Monstera obliqua ‘Philodendron Ginny’: Met zijn compacte formaat en hartvormige bladeren is deze variant geliefd bij veel plantenliefhebbers.
 • Monstera obliqua ‘Borsigiana’: Deze variĆ«teit heeft kleinere bladeren en groeit vaak in een klimmende vorm.

Wist je dat de Monstera obliqua ook wel de 'Gatenplant' wordt genoemd door de karakteristieke gaten in de bladeren?

Monstera obliqua kopen, waar let je op?

Als je op zoek bent naar een Monstera obliqua, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je een gezonde plant koopt.

 1. Controleer of de bladeren van de plant er gezond uitzien en vrij zijn van verkleuringen, gaten en scheuren.
 2. Verifieer dat de plant goed geworteld is in de pot en niet uitgedroogd is.
 3. Kijk ook naar de grootte van de pot en zorg ervoor dat de plant niet te groot of te klein is voor de pot.
 4. Controleer de bladeren ook op insecten of schimmels en zorg ervoor dat er geen sporen van insecticide of pesticiden te zien zijn.
 5. Zorg dat de plant biologisch gekweekt is en niet afkomstig is van illegale kweek of import.

Zorg dat je de juiste informatie hebt over hoe je de plant moet verzorgen en hoeveel water en licht hij nodig heeft. Door deze punten in gedachten te houden, kun je met vertrouwen een gezonde Monstera obliqua aanschaffen voor je collectie.

Is de Monstera obliqua giftig?

Ben je een liefhebber van de Monstera adansonii? Maar ben je ook benieuwd of deze plant giftig is? Hieronder lees je of deze populaire kamerplant gevaarlijk kan zijn voor jou en je huisdieren.

Is de Monstera obliqua giftig voor mensen?

De Monstera obliqua kan bij inname van de bladeren of stengels giftige symptomen veroorzaken bij mensen. Deze symptomen zijn onder andere brandende en irritatie van de mond en keel, misselijkheid en braken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet in contact komt met de plant en de bladeren niet inslikt. Houd de plant altijd uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Is de Monstera obliqua giftig voor katten en honden?

De Monstera obliqua is giftig voor honden en katten. De plant bevat calciumoxalaatkristallen die bij aanraking of inname irritatie en zwelling van de slijmvliezen kunnen veroorzaken. Dit kan leiden tot ademhalingsproblemen, braken en buikpijn bij je huisdieren. Hou je planten dus buiten het bereik van je viervoeters en raadpleeg bij twijfel altijd de dierenarts.

Is de Monstera obliqua luchtzuiverend?

De Monstera obliqua, ook wel bekend als de ‘mini Monstera’, is een prachtige kamerplant met bijzondere vormen. Maar is deze plant ook luchtzuiverend? Jazeker! De Monstera obliqua filtert schadelijke stoffen uit de lucht zoals formaldehyde en benzeen. Dit giftige stoffen worden hierdoor omgezet in minder schadelijke stoffen, waardoor de lucht schoner wordt. Een paar andere voordelen van de Monstera obliqua zijn dat deze plant makkelijk te verzorgen is en dat hij zorgt voor een aangename groene sfeer in je kamer! Zorg dat je de plant op een lichte plek zet en dat je de grond licht vochtig houdt. Geniet van een schone lucht en een mooie plant!

Monstera obliqua verzorgen, hoe doe je dat?

Wil jij jouw Monstera obliqua plant op zijn best verzorgen? Deze populaire kamerplant heeft slechts een paar dingen nodig om te kunnen groeien en gedijen. In dit artikel geven we stap-voor-stap tips over hoe je je plant het beste water kunt geven, hoeveel licht hij nodig heeft en hoe je eventuele problemen kunt oplossen. Met een beetje aandacht en verzorging kun jij genieten van een prachtige en gezonde Monstera obliqua. Lees verder voor alle details!

Wil je meer weten over hoe je Monstera obliqua het best kunt verzorgen? Bekijk onze Monstera obliqua Verzorging pagina.

Monstera obliqua onderhoud: plantproblemen opsporen en verhelpen

Als je lang van je Monstera obliqua wil genieten, is het belangrijk om eventuele ziekten en plagen vroegtijdig aan te pakken. Let op symptomen zoals gele bladeren, bruine vlekken, en insecten en neem maatregelen zoals het verwijderen van beschadigde bladeren of het gebruik van insecticiden.

Een gezonde dosis preventie (zoals regelmatig sproeien en inspecteren van de plant) vermindert ook de kans op ziekten en plagen. Lees hieronder een aantal tips om je Monstera obliqua gezond en mooi te houden.

Een interessant weetje over de Monstera obliqua is dat de plant van nature voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika en kan groeien tot wel 3 meter hoog.


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de Monstera obliqua plant. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Wat is een Monstera obliqua?

Monstera obliqua is een zeldzame plantensoort uit de Araceae-familie, die bekend staat om zijn kleine bladeren met gaten en franjes.

Hoe verzorg je een Monstera obliqua?

Een Monstera obliqua verzorg je goed door hem regelmatig water te geven, te voorzien van veel indirect licht en te bemesten tijdens het groeiseizoen.

Hoeveel licht heeft een Monstera obliqua nodig?

De Monstera obliqua heeft helder, indirect licht nodig, maar geen direct zonlicht. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen.

Hoe groot kan een Monstera obliqua worden?

Een Monstera obliqua kan ongeveer 30 cm groot worden, afhankelijk van de omstandigheden.

Is de Monstera obliqua giftig voor huisdieren?

Ja, de Monstera obliqua kan giftig zijn voor huisdieren. Houd deze planten buiten bereik van je huisdieren om ze veilig te houden.

Plaats een reactie