Paradijsvogelplant(Strelitzia Nicolai) Stekken

Het vormen van wortels verschilt per plantsoort en de omstandigheden. Sommige stekken vormen binnen een week wortels, terwijl andere weken tot maanden nodig hebben. Controleer de stekken regelmatig, maar stoor ze niet voortdurend.

Benodigdheden:

  • Een scherpe, schone snoeischaar: Een goede snoeischaar is belangrijk voor het nauwkeurig snijden van de stekken. Zorg dat je snoeischaar schoon is om de verspreiding van ziekten te voorkomen.
  • Een schoon snijoppervlak: Gebruik een schoon oppervlak om de stekken te snijden. Dit kan een snijplank of een schoon stuk papier zijn.
  • Een vaas, pot of glas water: Om de stekken te laten wortelen, heb je een vaas, pot of glas water nodig om ze in te plaatsen. Zorg dat het water schoon is en vervang het regelmatig om de groei van bacteriĆ«n te voorkomen.
  • Plastic of oude kranten: om je tafel af te dekken tegen de rommel

Werk met scherp en schoon gereedschap: Gebruik een scherpe en schone snoeischaar of mes om de stengel af te snijden. Dit voorkomt beschadigingen en ziektes.

Niet alle delen van een plant zijn geschikt voor stekken. Meestal zijn jonge, gezonde scheuten of stengels zonder bloemen de beste keuze. Let op dat de stekken vrij zijn van ziekten, plagen of beschadigingen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over het stekken van je Monstera plant. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen we of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Plaats een reactie